×

پروتز ثابت

 معرفی درمان

به پروتزی اطلاق می شود که بر روی دندانهای پایه چسب خورده و ثابت گردد . پروتز ثابت شامل روکش و بریج می باشد روکش روی یک دندان تراش خورده و سوار می شود اما بریج بر روی دندانهای پایه کناری قرار می گیرد و درمانی برای جایگزینی دندانهای کشیده شده می باشد..
زمانیکه دندان بسیار پوسیده می شود بطوریکه بیشتر دیواره های آن ازبین رفته باشد، ترمیم برای آن به تنهایی کفایت نمی کند.  بنابراین با استفاده از روکش به آن ظاهری زیبا داده می شود و از آن حفاظت می شود. روکشها درمان خوبی برای دندانهای بد رنگ و یا بد شکل می باشد. در محیط دهان حدود 300 نوع میکروب به طور طبیعی زندگی می کنند که پوسیدگی زا بودن برخی از این میکروبها اثبات شده است بنابراین رعایت مناسب موارد بهداشتی، برای افزایش طول عمر ترمیم ها الزامی است.

بریج

زمانیکه یک یا چند دندان از بین رفته باشد از بریج می توان استفاده کرد. مثلاً اگر شما دندان شماره 5(پرمولر دوم ) خود را از دست داده باشید دندانپزشک می تواند با کمک گرفتن از دندانهای 4(پر مولر اول ) و 6(مولر اول) به عنوان پایه استفاده کند تا دندان 5 را بسازد به این صورت که دو دندان 4 و 6 را که دندانهای پایه می باشند تراش میدهد و قسمت میانی که پل یا بریج نام دارد نقش دندان جایگزین 5 را بازی میکند.

 

روکش

دندانهایی که پرکردگی های وسیعی دارند و قادر به تحمل فشارهای جویدن نبوده بسیارشکننده می باشند در نتیجه از روکش استفاده می شود. دندانهایی که عصب کشی شده باشند معمولاً نیاز به روکش پیدا می کنند. دندانهایی که تاج آنها شکسته باشد . دندانهایی که از لحاظ زیبایی مشکل دارند و یا بصورت شکل های غیر طبیعی می باشند نیاز به ترمیم توسط روکش دارند

 

مراقبت های بعد از درمان

• توصیه می شود ۲۴ ساعت اولیه بعد از چسباندن روکش یا بریج ترجیحا فشـار جویدن روی آن ناحیه نباشد.
• در روزهـای اولـیه بعد از چسـباندن روکش در صـورتیکه در ناحـیه پروتز شـده احـساس بلندی می کنید بـرای اصلاح پروتز حتما به پزشک مراجعه نمایید.
• حداقل ۲ بار در روز مسواک زده شود. بهداشت دهان پروتز شده بسیار مهم است.
• هنگام مسواک زدن و نخ کشیدن دندان ها، ناحیه پروتز شده با دقت بیشتری و با نخ مخصوص زیر بریج (سوپرفالس) تمیز شود، تا از پوسیدگی و بوی بد دهان جلوگیری شود.
• ترجیحا در مرحله چسباندن اولیه، در صورتیکه پروتز با چسب موقت چسبانده شده است باید بعد از یک هفته برای چکاب و معاینه پزشک جهت چسباندن دائم پروتز مراجعه شود.
• رعایت مسائل بهداشتی، مراجعات مرتب به دندانپزشک و توجه به تذکرات وی توصیه می گردد.
• به صورت عمده روکش ها از فریم فلزی و چینی(پرسلن) روی آن تشکیل شده است که در سطح داخلی دهان نمای فلز دیده شود.
• جنس روکش ها از فلز متصل به چینی – تمام سرامیک – زیرکونیا و …متفاوت می باشد که با نظر دندانپزشک و بیمار قابل انجام می باشد (روکشهای تمام سرامیک و یا زیرکونیا از زیبایی بیشتری برخوردار می باشند).

 

عــوارض احتمالی

اقدامات لازم

خونریزی از هر گونه دستکاری خودداری کرده و جهت اصلاح و تنظیم به کلینیک مراجعه کنید.
درآمدن پروتز (در مرحله چسب موقت) از هر گونه دستکاری خودداری کرده و جهت چسباندن مجدد (دائم) به کلینیک مراجعه کنید.
پریدن چینی روی پروتز برای بررسی بیشتر به کلینیک مراجعه شود

  

آیا دندان های اندو شده الزاما نیاز به روکش دارند ؟ آیا روکش عمر این دندان ها را کاهش نمی دهد ؟

یک رکن مهم موفقیت دندان های عصب کشی شده ، ترمیم تاج دندان است. به صورتی که یک دندان حتی با بهترین عصب کشی در صورت نداشتن یک ترمیم تاج مناسب دوباره عفونت کرده و نیاز به درمان عصب پیدا می کند .

در دندان های عصب کشی شده با توجه به وجود پوسیدگی قبلی و برداشت بافت سالم دندان و با از دست رفتن عروق و اعصاب دندان ، رطوبت بافت دندان کاهش می یابد و دندان خشک تر و شکننده تر می شود . لذا اگر بعد از عصب کشی پزشکتان توصیه به روکش دندان کرد باید این درمان انجام پذیرد . در غیر این صورت ممکن است باعث شکستن و از دست دادن دندان مورد نظر گردد .

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید